Nieuwsbericht rozijnen en krenten

Oogstbericht krenten & rozijnen

Rozijnen:

De rozijnen oogst van 2023 is minimaal 40% minder dan normaal. De belangrijkste reden is dat de schimmelziekte meeldauw is ontstaan, meeldauw gedijt goed wanneer het warm en vochtig is. Dit was helaas het geval de afgelopen maanden.


Door deze ziekte verschrompelen de bessen, worden ze zwart en vallen van de struik. Ook tijdens het drogen van de rozijnen is er veel regen gevallen. Hierdoor kleuren de rozijnen donker en het maakt ze vatbaar voor schimmels en andere ziekten. De kwaliteit gaat dan snel achteruit. 



Druiven zijn er wel maar ze zijn groot. De standaardkleur 8 en 9 met een berrycount van 200 en 300 bessen per 100 gram zijn voorlopig wel beschikbaar. Het medium formaat is minder beschikbaar en smalls zijn erg schaars. Biologische rozijnen worden ook erg schaars. Helaas betekent dit een fors hogere prijs voor de nieuwe oogst. Beko Groothandel heeft ondanks deze berichten besloten om voorlopig slechts een deel van de prijsverhoging door te voeren in 2023.

 

De volumes van Beko Groothandel zijn, zoals het nu lijkt, veilig gesteld voor dit oogstseizoen.


Krenten:

De oogst opbrengst van krenten uit Griekenland is zo’n 50% minder dan andere jaren, voornamelijk ook weer door de schimmelziekte meeldauw. Helaas zijn daarom ook krenten fors in prijs omhoog gegaan. Beko Groothandel heeft ook op krenten voorlopig slechts een deel van de verhoging doorgevoerd voor 2023.

 

Noten & Zuidvruchten:

Ook andere producten zoals hazelnoten, vijgen en abrikozen zijn door allerlei weersomstandigheden veel kleinere hoeveelheden beschikbaar dan normaal, met forse stijgingen in prijs tot gevolg.





Extra inkoopvoordeel bij Beko Groothandel

Inkopen bij Beko Groothandel, dé inkooporganisatie voor bakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders, biedt zo zijn voordelen. Door onze grote inkoopkracht kunnen we producten voordelig inkopen. Dit najaar bieden we daarom extra voordeel op een aantal hardlopers. Extra fijn in deze drukke tijd van het jaar, waarin we allemaal wel wat wind in de rug kunnen gebruiken.

Je ontvangt, op producten zoals amandelschaafsel en -spijs, korstdeeg, rozijnen & krenten*, diverse suikers, bloem en gereedschappen én nog véél meer, van maandag 6 november t/m vrijdag 22 december 2023** extra inkoopvoordeel tot wél 25%!

 

Dat is het fijne van Beko Groothandel, dé groothandel die naast je staat. 

 

*Rozijnen & krenten

Ondanks de berichtgeving van de situatie op de rozijnen & krenten markt van vorige week hebben we besloten om ook deze artikelen mee te nemen in de extra najaar acties.

We verlenen tijdens de actieperiode een korting van 0,25 per kg op de bruto dagprijs van rozijnen & krenten. Lopende contracten worden voor de afgesproken contractprijzen uitgeleverd.

**Let op: voor deze met korting ingekochte producten geldt dat deze uiterlijk in week 52 dienen te worden uitgeleverd. Bovendien kan er naar rato van eerdere afnamevolumes worden ingekocht. Zo is het voor alle klanten mogelijk om van het voordeel gebruik te maken.

Hela Thissen BV stopt met Martin Braun assortiment  

Na een prettige samenwerking van meer dan 25 jaar heeft Hela Thissen BV in overleg met Braun bakkerijproducten uit Hannover (D) besloten de samenwerking tussen Hela en Braun te beëindigen. 


Concreet betekent dit dat Hela Thissen B.V. per 1 oktober 2023 is gestopt met het leveren van producten van Braun en Agrano.  Het assortiment Hela producten blijft uiteraard wel beschikbaar via Beko Groothandel.  Voor meer informatie of vragen verwijzen we naar jouw Beko Groothandel accountmanager.

Krenten en rozijnen

Krat vruchtwas dicht60x40x15cm

Schiphorst

9126427

Inloggen
Inloggen
Krat vruchtwas perf 60x40x15cm

Schiphorst

9125889

Inloggen
Inloggen
Krenten Vostizza medium s.c

Sunpearl

8036885

Inloggen
Inloggen
Inloggen
Inloggen

Efficiëntie productielijn vraagt om alternatief Beko Huysmerk  

De producent van een aantal Beko Huysmerk producten heeft een aantal productielijnen gesloten. Onderstaande producten zijn daarom uitlopend. Er zijn vervangers voor de desbetreffende producten, welke als alternatief op de webshop en bestellijst worden aangegeven, dit zal automatisch zichtbaar worden. Uiteraard kun je ook kijken naar andere producten, met vergelijkbare karakteristieken.