Prijsstijgingen merken Barry Callebaut

In oktober 2023 heeft Barry Callebaut besloten om voor de eerste helft van 2024 hun prijslijst-prijzen gelijk te houden, ondanks de gestegen productie- en grondstofprijzen. De cacaoprijzen zijn echter in de afgelopen 6 maanden meer dan verdubbeld, voornamelijk als gevolg van een slechte oogst in West-Afrika en bezorgdheden over de volgende oogst.


Daarom worden de prijzen van de merken Callebaut, Cacao Barry, Mona Lisa, Van Houten aangepast per 1 mei 2024. De prijswijzigingen van week 18 vind je hier.  


Toewijzingsmethode van huidige voorraad

Door capaciteits- en operationele beperkingen, in combinatie met een beperkte voorraad van producten, zal Barry Callebaut in samenwerking met Beko Groothandel een toewijzingsmethode voor klanten hanteren. Concreet kan dit betekenen dat te grote bestellingen niet worden geaccepteerd. In dat geval kan het zijn dat je wordt verzocht om (gedeeltelijk) op een later tijdstip opnieuw te bestellen, wanneer er voldoende capaciteit en voorraad beschikbaar is. Zo kunnen we een zo eerlijk mogelijke verdeling van de voorraad te verzekeren.



Beko Groothandel en Beko Advies helpen graag met calculaties voor optimaal rendement

Gelet op de forse prijsstijging voor chocolade in combinatie met de komende loonstijging van 5,00% per 1 juni 2024 (of loonperiode 7/2024) is het van groot belang om uw (chocolade) producten juist nu te calculeren. Beko Groothandel en Beko Advies zijn je graag van dienst door samen een aantal individuele calculaties te maken of met onze BrutoWinst Analyse (BWA) module.



Heb je vragen? Je Beko Groothandel contactpersoon staat klaar om je te ondersteunen. Ook kan je ons bereiken via onze website.


Bekijk ook de nieuwe grondstofnoteringen van april 2024.