Pruvé St. Honeré Karamel

Pruvé St. Honoré Karamel

Creatief en veelzijdig bakken, zonder in te leveren op efficiëntie 

In de bakkerswereld gaan ervaring, inspiratie en innovatie hand in hand. Het vakmanschap van een bakker zit natuurlijk in de details van zijn werk, hoe het smaakt en hoe het eruit ziet. Als bakker weet je ook dat de tijd die je aan je creaties besteed minstens zo belangrijk is als de kwaliteit van het eindresultaat. De halffabricaten van Pruvé zijn zo ontwikkeld dat ze jou als bakker in je werk te ondersteunen, zodat jij de ruimte houdt om je te richten op creativiteit en variatie. Zo bied jij heel gemakkelijk een gevarieerd assortiment aan, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit. 


Eindeloos variëren voor de moderne bakker

Serveer jij je klanten liever een klassiek recept of patisserie met een twist? Met de halffabricaten van Pruvé kun je echt alle kanten op. De ruime keus aan producten, zoals reuzenschelpen, biedt de perfecte basis voor diverse vullingen, variaties en decoraties. Laat je eigen creativiteit de vrije loop, of ga opzoek naar inspiratie. Onze website staat vol met gratis recepten, variërend van traditionele klassiekers tot moderne variaties.


Pruvé St. Honoré Karamel

Een van die heerlijke variaties is de St. Honoré Karamel taart. Deze taart combineert de structuur van luchtige soezen met fluweelzachte room en knapperig bladerdeeg. Een recept met veel ruimte voor variatie, heel gemakkelijk te maken met een halffabricaat van Pruvé.


Recept: St. Honoré Karamel

BENODIGDHEDEN

Van Pruvé

Pruvé reuzenschelp rb 18 cm XF– 10 stuks


Zelf te maken of in te kopen:

100 kleine soesjes (ca. 2/3cm grootte)


Voor de Hazelnootcrémeux:

7 gr gelatine

1000 ml slagroom

300 gr hazelnootpâte

100 gr kristalsuiker

200 gr eigeel

Snufje zout


Voor de Karamelcrémeux:

3 gr gelatine

200 gr kristalsuiker

600 ml volle melk

2 vanillestokjes

80 gr eidooier

40 gr Maizena

4 gr fleur de sel

320 gr roomboter


Voor de Slagroom Vanille:

2500 gr slagroom

500 gr mascarpone

200 gr poedersuiker

Merg van 3 vanillestokjes


BEREIDING

Voor de Hazelnootcrémeux:

Week eerst de gelatine in koud water. Breng daarna de slagroom en hazelnootpâte tegen het kookpunt aan. Klop vervolgens het eigeel en suiker los en meng door de hete room. Breng het geheel terug aan de kook en laat dit een minuutje doorkoken. Haal het vervolgens van het vuur en voeg de gelatine samen met het snufje zout toe. Laat de crémeux vervolgens afkoelen en verdeel het over de reuzenschelpen.


Voor de Karamelcrémeux:

Week ook deze gelatine in koud water. Verwarm de melk met de vanille en laat het mengsel trekken voor een rijke smaak. Hierna karamelliseer je de suiker en blus je deze af met de vanillemelk. Klop vervolgens de eidooier los met Maizena. Meng de gekaramelliseerde melk door het mengsel en verhit het geheel opnieuw tot het is ingedikt. Voeg van het vuur af de gelatine en boter toe en breng het op smaak met fleur de sel. Laat de crémeux opstijven en spuit deze vervolgens in de kleine soezen.


Voor de Slagroom Vanille:

Meng alle ingrediënten in een kom en klop het geheel tot een luchtige massa. Spuit dit met een St Honoré-spuitje op de met hazelnootcrémeux gevulde reuzenschelpen. Decoreer de St. Honoré-schelp met de kleine soesjes en je bent klaar.


Pruvé St. Honeré Karamel

Pruvé St. Honoré Karamel

Reuzeschelp 18 cm

Pruvé

8014783

Inloggen
Inloggen