Royal Steensma introduceert, POTATO MELANGE! 

Aardappelbrood is heerlijk en voedzaam brood. Met de unieke smaak en textuur is het een absolute aanrader voor broodliefhebbers die op zoek zijn naar iets nieuws en verrassends. Dit brood is niet alleen heerlijk bij het ontbijt of de lunch, maar kan ook dienen als basis voor een lekkere sandwich of als bijgerecht bij het avondeten. 


Onder de naam Potato Melange introduceert Royal Steensma een kant en klaar aardappelzuurdesem product waarmee tal van heerlijke aardappel broodspecialiteiten gemaakt kunnen worden. 


Potato Melange bevat in aardappelzuurdesem geweekte aardappelstukjes en aardappelvlokken. De aardappelstukjes zijn zichtbaar in de kruim en korst van het brood. Het heeft een eenvoudige verwerking, is tijd en werk besparend en er is geen extra gebruik van zuurdesem nodig. 


Potato Melange verbetert de smaak en het aroma van het brood; door middel van het aardappelzuurdesem krijgt brood een specifiek aromaprofiel. Ook geeft het een aangenaam sappig mondgevoel van het broodkruim. Bovendien zorgt Potato Melange voor een langere verscheid van brood. 


De aanbevolen dosering van Potato Melange is maximaal 20% (op het bloem/meel gewicht), dit in verband met het zoutpercentage dat Potato Melange bevat. 


Naast Potato Melange introduceert Royal Steensma ook Potato Granulaat; dat niet alleen geschikt is om door het deeg te verwerken, maar ook een ideaal product is om brood mee te decoreren. 


Probeer het zelf en ontdek de heerlijke smaak van Potato Bread! 


Boerenkool Potato Brood (60 stuks) 240>230°C, met stoom ca. 25 minuten

10.000 gram Tarwebloem 100%

2.000 gram Potato melange 20%

500  gram Bio Desemcultuur Royal 5%

300 gram Bak Speciaal Free 3%

6.000 gram Water 60%

2.000 gram Verse boerenkool 20%



Afwerking

600 gram Grove mosterd

600 gram Curry  

120 gram Damco instant ragoutmix

1.500 gram Uienringen

3.000 gram Slagersworst, plakjes gehalveerd

1.200 gram Geraspte kaas





Werkwijze

Meng alle grondstoffen door elkaar en kneed dit af tot een goed afgekneed deeg. Gewenste deegtemperatuur is 26°C. Geef het deeg een bulkrijs van 50 minuten. Weeg deegstukken af van 350 gram en geef deze een bolrijs van 10 minuten. Maak op als vloerbrood met een lengte van ca. 25 cm. Zet op bakplaten met bakpapier en geef de broden een narijs van ca. 55 minuten. 


Meng de mosterd, curry en instant ragoutmix. 


Snij de broden over de lengte in (niet te diep!) en breng hier een streep van 20 gram van het mengsel op aan. Decoreer met 25 gram uienringen, strooi er 20 gram geraspte kaas overheen en leg er een rijtje van 50 gram plakjes slagersworst op. 


Royal Steensma

Cheezies mix

Steensma

9122696

Inloggen
Inloggen
Kleinbroodpoeder superieur

Steensma

9121095

Inloggen
Inloggen