In samenwerking met IREKS introduceren wij het tweede deel van het Thuisbakbrood concept. Samen hebben wij een aantal heerlijke (borrel)broden ontwikkeld die gemakkelijk thuis door de consument afgebakken kunnen worden. Ideaal wanneer jouw klant ook als de bakkerij dicht is wil genieten van vers brood. 


Ook nu delen we weer vier smaakvolle recepten met jullie van broden die perfect bij het ontbijt kunnen tot broden die heerlijk zijn bij een glaasje rode wijn en een kaasplankje. IREKS en Beko Groothandel hebben hier een mooie actie aan verbonden. Bij aankoop van 12,5 kg coolbake krijg jij het complete thuisbakbrood promotiepakket en een handige timer. 


Nieuwsgierig? We geven het recept voor de Rustieke Bol hieronder alvast weg, neem voor het complete promotiepakket en de overige recepten contact op jouw Beko Accountmanager of neem contact op met onze binnendienst. Bekijk hier de complete inhoud van het pakket.


Thuisbakbrood

Rustieke bol

met COOLBAKE 2.0


Ingrediënten Rustieke Bol

Tarwebloem 10.000 g

COOLBAKE 2.0 600 g

Zout 160 g

Gist 100 g

Water ± 7.500 g


Bereiding Rustiek Bol

Kneedtijd: 6 min. langzaam. 8 min. snel.

(afhankelijk van het type kneder)


Deegtemperatuur: 26°C.


Bulkrijs: 90 min.


Afwegen: 490 g.


Verwerking: de deegstukken met roggebloem voorzichtig opbollen en met de sluiting naar onder in bebloemde rijsmandjes leggen. De mandjes afdekken en in de koeling zetten.


Narijs: ± 16 uur bij + 4°C.


Rustieke bol bakken (voorgebakken)

Werkwijze: uit de koeling halen en de deegstukken met sluiting naar boven op geperforeerde bakplaten zetten.


Bakken: 230°C. met voldoende stoom aflopend naar 170°C. Na 5 min. baktijd de schuif open.


Baktijd: ± 25 min.


Gereserveerde aanduiding: half wit tarwebrood.