Zaag- Snijgereedschap in de bakkerij


Voor veel zaken in de bakkerij of keuken heb je wel een mes nodig. Een goede set messen in jou bakkerij of keuken mag daarom niet ontbreken. Voor het schillen van fruit tot het snijden van een taartbodem in gelijke lagen bij Beko Groothandel ben je aan het juiste adres voor je zaag- en snijgereedschap.


Wat moet je weten over messen


Kartelmessen gebruik je bij producten met een harde buitenkant en een zachtere binnenkant. Een goed gebakken desembrood is nu misschien het eerste wat in je opkomt. Maar een kartelmes is ook zeer geschikt om andere broodsoorten, cakes en taarten mee te snijden. Het grote voordeel van een kartelmes is dat je weinig druk hoeft uit te oefenen.

In onze webshop hebben we ook een breed assortiment repensnijders. Een repensnijper wordt voornamelijk gebruikt om korst- en zanddegen te verdelen en te snijden in de door jouw gewenste plakken. Sommige repensnijders zijn scharnierbaar waardoor de tussenruimte tussen de wieltjes kan worden vergroot. De meest populaire repensnijder is die waar de wieltjes verplaatsbaar zijn en waar de stang is voorzien ingegraveerde centimeter aanduiding. Alle repensnijders zijn gemaakt van RVS. Een ander multifunctioneel en onmisbaar mes in de bakkerij is het korstmes wordt het meest gebruikt om korstdeeg mee te snijden ‘its al in the name’. Dan heb je nog de messen die je gebruikt om je deeg mee in te snijden zoals: stokbroodmesjes,  of broodmesjes voor de wat stevigere desembroden of je gebruikt een deegschaar. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Sommige maken er hele creaties van en andere doen alleen het noodzakelijke. De reden dat broden worden ingesneden is dat het product mooi gecontroleerd kan openscheuren tijdens de ovenrijs op de plekken waar jij dat wilt. De broden snijd je pas aan het eind van de narijs, net voordat het brood de oven in gaat. Bij het insnijden van het brood is het van groot belang dat je mes vlijmscherp is en niet blijft haken aan het deeg, vervang daarom tijdig je mesjes of laat ze lokaal ergens slijpen.


Populair in Zaag- & Snijgereedschap

Broodmesje grof kartel 90 mm

Thermohauser

9125467

Inloggen
Inloggen
Fruitmes zwart karteld 8cm

Victorinox

9125344

Inloggen
Inloggen
Korstmes

Matfer

9166779

Inloggen
Inloggen
Stokbroodmesjes

Matfer

9166816

Inloggen
Inloggen