Aardbeiensorbet

met verse aardbeien

Een echte klassieker; aardbeienijs! Deze variant van sorbetijs is mét verse aardbeien om jouw klanten mee te verrassen nu het warme weer er weer aan komt. Heerlijk om mee naar huis te nemen in een bak of on the go op een hoortje!

AARDBEIEN SORBET

Ingrediënten

2352 gram Verse aardbeien (10% suiker)

1232 gram Suikerstroop 70 brix

336 gram Water

80 gram Babbi Effeuno


*tip, laat in het water gedurende 24 uur een aantal takjes basilicum infuseren voor een bijzondere variant!


Bereiding

Verwarm de aardbeien naar 85 graden en pureer deze tot een gladde pasta. Meet het suikerpercentage met een Brix meter. (de in het recept gebruikte aardbeien hadden een suikerpercentage van 10%)

Voeg aan de aardbeien de suikerstroop het water en de Effeuno toe en mix deze door elkaar met een staafmixer. Draai het ijs tot de gewenste stevigheid af in de ijsmachine. Ter decoratie leg je een aantal aardbeien bovenop het ijs. Deze moet je niet meescheppen want in de vitrine bevriezen ze😉!

Suikerstroop 70 brix

Deze suikerstroop is samengesteld met een aantal suikers met allemaal hun specifieke zoetkracht en vriespuntverlaging. Door een juiste combinatie van suikers zorg je ervoor dat je ijs een mooie structuur krijgt en dat het mooi schepbaar blijft. 


Effeuno Babbi (9155594) 

Babbi gelato heeft een productlijn met daarin natuurlijke structuurverbeteraars. Voor sorbet hebben ze Effeuno ontwikkeld. Effeuno bevat o.a. verschillende vezels die er voor zorgen dat je recept wat vezelrijker wordt waardoor het ijs langer een mooie structuur behoudt. Heeft een fruitsoort van zichzelf al veel vezels zoals bijvoorbeeld mango, heb je weinig tot geen extra vezels nodig. Hoe minder vezel van nature hoe hoger je de effeuno kunt doseren.