Choctails: The Godfather

Cocktails kennen we allemaal - in diverse maten, smaken en kleuren. Iedereen zo z'n voorkeur! Combineer deze voorkeuren met chocolade en je hebt een verrassend staaltje chocolade snijbonbons.. Verras jouw klanten met chocolade x cocktails en ga aan de slag met deze variaties op de snijbonbon. Hiermee verleid je jouw 18+ klanten tot de lekkerste verwennerij voor thuis of om weg te geven als uniek cadeautje.


Chocoladechef Martin zet zijn creatieve ideeën om in een handig 'how-to' recept. Stap voor stap creëer je jouw snijbonbon die we The Godfather hebben genoemd.


1. PATÉ DE FRUITS CITROEN

125   gram citroenpasta

375   ml water

520   gram suiker

180   gram glucose

20     gram pectine yellow

8       ml citroenzuur

Breng het water, de citroenpasta, glucose en de helft van de suiker aan de kook tot 105 graden. Meng de rest van de suiker met de pectine yellow. Wanneer het mengsel 105 graden bereikt heeft, voeg je de pectine en suiker toe en verwarm je het geheel tot 107 graden. Als laatste voeg je het citroenzuur toe. Laat dit een paar seconden koken. Stort het mengsel in een raster en laat dit uitharden.

2. AMARETTO GANACHE

96    ml room

40    gram glucose

60    ml Cointreau Amaretto

55    gram boter

460  gram W2 witte chocolade

Breng de glucose, room en amaretto aan de kook. Voeg deze toe aan de witte chocolade en de boter. Mix met een staafmixer glad en giet op de paté de fruits citroen en laat dit uitharden.

3. WHISKY GANACHE

95    ml room

40    gram glucose

60    ml whisky

55    gram boter

460  gram 823 melkchocolade

Breng de glucose, room en whisky aan de kook. Voeg het mengsel toe aan de melkchocolade en boter. Mix dit met een staafmixer glad, giet het op de Amaretto ganache en laat het vervolgens uitharden.

4. CRUNCH

150   gram Cara Crakine

150   gram 823 melkchocolade

Verwarm de Cara Crakine kort in de magnetron - tot maximaal 40 graden. Roer goed door en meng dit met gekristalliseerde melkchocolade. Giet het mengsel als laatste op de amaretto en whisky ganache. Laat uitharden en smeer er een kleine laag pure chocolade (811) over als onderlaag voor het doorhalen. Snijd met het snijraam mooie blokjes en haal deze door. Werk dit af met een sponsje die met alcohol en gouden poeder is aangemaakt.

Chocktail The Godfather

IJspasta lemon

Babbi

9124982

Inloggen
Inloggen
Amaretto 60% (1ltr)

Remy Cointreau

9195060

Inloggen
Inloggen