Traditioneel banketbakkers roomijs met variegato Biskokrok

Starten met ambachtelijk ijs was nog nooit zo makkelijk, het enige wat je nodig hebt is een staande vriezer en een Cattabriga softijsmachine. “Dit is dé setup voor chocolatiers en banketbakkers die met een minimale investering willen starten met ijs”, vertelt ijsspecialist Jan Kees. “Deze machine neemt weinig ruimte in beslag en je kunt zelf de luchtinslag instellen. Hier heb je het hele jaar profijt van: in de zomer tap-ijs voor take away, in het najaar luxe desserts en bekerijs met een lagere luchtinslag. In de basis gebruiken we (room)ijsmixen die we op smaak brengen met chocolade, variegati en toppings, zoals een crumble."


Jan Kees maakt voor ons traditioneel banketbakkers roomijs met een variegato van Biskokrok.

Het recept

Ingrediënten:
320  gram Water
290  gram  Kristalsuiker
1       stuk Vanillestokje
1       stuk  Citroen(rasp)
1       stuk Sinaasappel(rasp)
390      gram  Eigeel
2500     gram Basis roomijsmix
                          Babbi Variegato Biscokrok
                                Babbi Crumble Cacao
Bereidingswijze
1. Verwarm het water tot 50 graden Celsius en voeg hieraan de kristalsuiker, het vanillestokje en de rasp van de citroen en sinaasappel toe. Laat dit voor 30 minuten infuseren, daarna uitzeven.
2. Voeg het eigeel toe en verwarm het geheel door naar 80 graden Celsius, daarna terugkoelen. Je Custard smaakpasta is klaar.
3. Meng de basis roomijsmix met de Custard smaakpasta.
4. Tap de ijsbeker om en om (1/4 deel) vol en wissel het ijs af met de Variegato Biscokrok en decoreer met Crumble Cacao.

Traditioneel banketbakkers roomijs met variegato Biskokrok

Crumble cacao

Babbi

9157258

Inloggen
Inloggen