Crispy chocolade spuitletter

Sinterklaas is niet compleet zonder chocoladeletters. Ze komen in allerlei soorten en maten, steeds vaker met felle kleurtjes en texturen. De chocolatier kan tegenwoordig helemaal los gaan en zijn creativiteit de vrije loop laten. Chocolate Academy chef Ton Jongejan deelt zijn recept voor een heerlijk krokante spuitletter gedecoreerd met Mona Lisa decoraties. 

Ingrediënten

200 g   Cara Crakine™

800 g   Pure chocolade 

10 à 20%  Roomboter







Benieuwd naar het recept voor een gietletter? Klik hier!

Werkwijze

Klop de zachte boter zalvig in de Bear Teddy (keukenmachine).

Verwarm de Cara Crakine™ in de magnetron of met de verfbrander en

        roer deze goed los. 

Weeg de gekristalliseerde chocolade af en voeg toe aan de zachte Cara Crakine™.

        Meng tot een homogene massa.

Voeg de zalvige boter (10 à 20%) toe aan het chocolademengsel en meng tot een

        homogene massa. Voeg voldoende dat het net genoeg stevigheid krijgt

        om te kunnen spuiten. 

Stop een spuitmondje (bijvoorbeeld met een kartel) in de spuitzak en

        vul de spuitzak. 

Spuit de chocoladeletter direct op in het chocoladeletterdoosje. 

Decoreer direct wanneer de chocolade nog zacht is met Mona Lisa decoraties.



Bezoek de Chocolade Compleet pagina voor meer inspiratie en recepten 


Bekijk hier de videodemonstratie!