Crispy chocolade spuitletter
Sinterklaas is niet compleet zonder chocoladeletters. Ze komen in allerlei soorten en maten, steeds vaker met felle kleurtjes en texturen. De chocolatier kan tegenwoordig helemaal los gaan en zijn creativiteit de vrije loop laten. Chocolate Academy chef Ton Jongejan deelt zijn recept voor een heerlijk krokante spuitletter gedecoreerd met Mona Lisa decoraties.
Ingrediënten
200 g Cara Crakine™
800 g Pure chocolade
10 à 20% Roomboter
Benieuwd naar het recept voor een gietletter? Klik hier! |
Werkwijze
• Klop de zachte boter zalvig in de Bear Teddy (keukenmachine).
• Verwarm de Cara Crakine™ in de magnetron of met de verfbrander en
roer deze goed los.
• Weeg de gekristalliseerde chocolade af en voeg toe aan de zachte Cara Crakine™.
Meng tot een homogene massa.
• Voeg de zalvige boter (10 à 20%) toe aan het chocolademengsel en meng tot een
homogene massa. Voeg voldoende dat het net genoeg stevigheid krijgt
om te kunnen spuiten.
• Stop een spuitmondje (bijvoorbeeld met een kartel) in de spuitzak en
vul de spuitzak.
• Spuit de chocoladeletter direct op in het chocoladeletterdoosje.
• Decoreer direct wanneer de chocolade nog zacht is met Mona Lisa decoraties.
Bezoek de
Chocolade Compleet pagina voor meer inspiratie en recepten |