In Nederland heeft circa 2% van volwassenen een lactose intolerantie. Dit betekent dat bij hen de melksuikers niet (volledig) worden verteerd, wat uiteindelijk duidelijk merkbaar is binnen de darmen.


Binnen onze branche werken we graag met lactose, zoals in slagroom, chocolade of ijs, maar ook in onze warme dranken zoals cappuccino. Toch proberen we ook steeds meer producten aan te bieden aan hen die een lactose intolerantie hebben, zodat ook zij kunnen genieten van bijvoorbeeld een lekker taartje.


Heb je een koffiecorner met diverse warme dranken met melkvarianten? Overweeg dan eens om ook lactosevrije melkvarianten aan te bieden. Bijvoorbeeld een cappuccino met havermelk of een latte macchiato met amandelmelk. 


Hoe maak je een lactosevrije cappuccino?

Heel gemakkelijk! Dit gaat namelijk hetzelfde als een gewone cappuccino. Het recept is hierbij ook één espresso en 90 ml havermelk. Wel raden we je aan om een aparte melkopschuimer te gebruiken voor de lactosevrije melkvarianten. Zo voorkom je kruisbesmetting met koemelk en weet je zeker dat je de juiste melkvariant gebruikt voor de klant. 


Interesse? 

Neem dan contact op met jouw contactpersoon binnen Beko Groothandel. 

Lactosevrije cappuccino

Espr.bonen Medium 6x1kg

Douwe Egberts

9102468

Barista haver

Oatly

9141424